MIJN UPFALLSHOWER, MIJN DOUCHE
  • Home
  • Prijzen
  • Contact
  • Werking
  • Besparingen
  • Projecten
  • Gebruikers
  • Stortdouche
  • Montage
  • Waarom?
  • Vragen
    • Wat heb ik nodig voor een Upfallshower
  • Geplaatst
  • Mogelijkheden
  • Downloads
  • Ambassadeurs
  • Benieuwd meer weten

Waarom water en energie bezuinigen

Water is kostbaar

Foto
Volgens een onderzoek van Hansgrohe in 2020 gebruiken wij per persoon per dag 85 tot 96 liter water met douchen!

douche gebruikt water en heel veel gas (energie)

​ “Water kost toch niets” is een veel gehoorde opmerking, maar die overtuiging begint bij veel mensen nu ook af te nemen, want het kost ons wel degelijk iets. Van aardgas weet inmiddels iedere Nederlander hoeveel problemen de winning daarvan geeft en dat aardgas in de toekomst zal gaan verdwijnen als onze voornaamste energiebron. Van de onbeperkt beschikbare hoeveelheid drinkwater in huis is men ook al lang niet meer iedereen overtuigd. Ook wij in Nederland ontsnappen niet aan de waterproblematiek in de nabije toekomst. De grote drinkwater bedrijven hebben inmiddels aangegeven dat zij verwachten in de toekomst niet meer te kunnen voldoen aan de vraag. De vraag naar drinkwater zal ook nog eens stijgen door toename van de bevolking. Men verwacht een stijging tot 2040 van 30%. Luxe is mede verantwoordelijk voor deze stijging.
 
Wij douchen er niet minder om en zullen in de toekomst veel meer moeten gaan betalen voor ons douchen. Douche water verwarmen kost energie en energie kost geld. Dat de prijzen van gas en water omhoog zullen gaan de komende jaren dat weet iedereen, dat is ook de enige manier waarop de overheid iets kan doen wil men bezuinigingen op water en gas..
Waar andere huishoudelijke apparaten minder water zijn gaan gebruiken, is het watergebruik bij de douche alleen maar toegenomen. Wij hebben de luxe van riant douchen leren kennen en willen die niet meer kwijt. Een groeiende wereld bevolking zal ook in de toekomst willen douchen net als wij, maar waar halen wij straks dat water vandaan? 

Korter douchen dan...?

Foto
​Korter douchen, een douche wekker gebruiken…., douchen met spaar handdouches….,…..de afgelopen jaren is er al veel gebeurd om mensen minder water te laten gebruiken met douchen maar het mocht nauwelijks baten. Mensen willen de luxe van een volle warme douche voelen. Men wil niet onder een klein sijpelend water straaltje staan en het constant koud hebben….men wil de luxe van wellness in huis. Het is dan ook niet echt opvallend dat in vrijwel alle sanitair zaken een enorme keuze is aan z.g.n. "showerpipes", dat zijn douchekranen met 20 tot 30cm grote douchekoppen. Het water gebruik van een "showerpipe" ligt tussen de 10 en 15 liter water per minuut, afhankelijk van de warm water voorziening. Heb je een boiler, dan kan het gebruik wel eens oplopen naar 20 tot 25 liter water per minuut. Een goede spaardouche gebruikt ongeveer tussen de 9,5 en  5,5 liter water per minuut. Denk er aan dat douchewater bestaat uit 2/3 warm water en 1/3 koud water, je kunt dus vrij makkelijk zelf uitrekenen hoe lang je met een boiler kan doen.

Giga water gebruik in huis

Foto
In Nederland gaat driekwart van ons drinkwater naar huishoudens, ruim 60%  daarvan gaat naar het douchen. Alle water gebruikende apparatuur in huis is de afgelopen jaar zuiniger geworden alleen het water gebruik met douchen blijft toe nemen.
 Momenteel werken we in Nederland hard aan het los komen van het aardgas. Het drinkwater probleem zal echter een veel groter probleem worden en staat eerder voor onze deur dan ons lief is.

Hoeveel water is er nu eigenlijk op aarde?

Foto
​Vanuit de ruimte gezien lijkt het alsof onze planeet voor het grootste deel uit water bestaat, maar dat is niet zo. Gemiddeld zijn de oceanen ongeveer 3500 meter diep.
De water problematiek is nog veel groter als je je gaat realiseren dat er eigenlijk helemaal niet zoveel water voor consumptie op aarde is. In deze afbeelding zie je de aarde nu niet eens blauw, maar grauw/grijs. in de grote blauwe bol die is afgebeeld op deze aarde is al het zoute zeewater dat er op aarde is samen getrokken, dus al het zoute water uit zeeën en oceanen. De hele kleine blauwe bol rechts van de zout water bol die al moeilijk te zien is, bevat al het zoete water uit rivieren en meren. Daaronder, nauwelijks meer te zien, is het water dat geschikt is voor drinkwater. Water kun je niet maken, dus je zult het moeten doen met het water dat er is. Het uit de lucht onttrekken van water zal weer gevolgen hebben op de natuur. Het ontzilten van zee water op grote schaal geeft ook geen oplossing. Het is erg kostbaar en men blijft met een residu achter dat giftige stoffen bevat en dat niet terug geloosd kan worden in de zee. Water wordt ook wel eens “het nieuwe goud genoemd” en dat is niet voor niets. Aan het conflict in Syrië dat momenteel al jaren duurt ligt ook een drinkwater probleem ten grondslag. Water vluchtelingen zullen er dus steeds meer gaan komen

Waterstress

Foto
Deze afbeelding geeft de probleem gebieden aan rond onze toekomst en de water voorziening. Op de wereldkaart is goed te zien dat de probleem gebieden niet meer alleen liggen rond de evenaar, maar ook dat België en een groot deel van Nederland rood zijn in 2040. Nederland onttrekt drinkwater aan de bodem en uit de grote rivieren. Hoe kritiek de water winning in Nederland kan zijn bleek in de zomer van 2018, 2019, 2020 en dat soort periodes zullen niet gaan verdwijnen.

​“watervluchteling”

Foto
Door de droogte zullen we in de toekomst meer en meer te maken krijgen met klimaat vluchtelingen. Mensen die gebieden ontvluchten waar geen of nauwelijks water meer voor handen is. Deze mensen zullen zich willen vestigen in gebieden waarvan men weet dat er voldoende water is en zal blijven in de toekomst. We moeten dan niet alleen denken aan massa’s mensen die plots op de vlucht slaan, maar meer aan mensen die bewust kiezen te emigreren naar gebieden in de wereld waar water voldoende is voor de toekomst
Afbeelding van 272447 via Pixabay ​

Opwarming van de aarde

Foto
​Vaak hechten wij weinig geloof aan de verhalen over de temperatuur stijging op aarde en de daardoor groter wordende problemen met het klimaat en droogte. Niets is echter minder waar. In deze grafieken kun je zien dat de bevolking toename van 6 miljard mensen in amper een eeuw tijd direct terug te zien is in de stijging van de temperatuur en de vraag naar drinkwater. Alles wat wij vervuilen in de lucht komt terecht in een dampkring die nauwelijks 80 km dik is. Daarbuiten begint de “ruimte”. CO2 is de grootste boosdoener van de opwarming. Oceanen nemen ook warmte op waardoor de temperatuur van het water stijgt, wat weer tot gevolg heeft dat koraalriffen en vegetatie afsterft. IJskappen, gletsjers smelten en verhogen de zeespiegel. Alles hangt met elkaar samen. De groei van de wereld bevolking veroorzaakt de komende jaren een nog veel groter probleem…de vraag naar drinkwater, want zonder water is er geen leven mogelijk.

​Toenemende behoefte aan water wereldwijd

Foto
De behoefte aan drinkwater zal de komende jarensterk toenemen. Niet alleen de snelle bevolkings groei, maar ook de welvaart zal het water gebruik doen toenemen. Er zullen meer monden gevoed moeten worden en al deze monden zullen ook meer welvaart willen. Iedereen zal straks meer water nodig hebben in huis voor o.a. douchen. In Nederland gaat inmiddels al 60% van het water in huis naar de douche.
 Op deze afbeeldingen is duidelijk te zien dat het water gebruik angstaanjagend snel blijft stijgen. De “water consumptielijn” stijgt sneller dan de lijn van de bevolking toename.

Meer mensen, zelfde hoeveelheid drinkwater

Foto
​Met steeds meer mensen zullen we de dus in de toekomst zelfde hoeveelheid water moeten delen. 1 miljard mensen moesten het in 1830 met de zelfde hoeveelheid drinkwater doen als de 9,3 miljard in 2050. Tel daarbij nog eens op dat er een enorme verschuiving plaats vind op de aarde in de nu nog waterrijke gebieden en je ziet dat er een enorm probleem voor ons aan gaat komen.

​Waar komt ons drinkwater vandaan?

Foto
Ons drinkwater komt via regen of rivieren ons land binnen. Lange periodes met weinig neerslag hebben direct gevolg voor onze drinkwater voorziening. Meer dan de helft van ons drinkwater komt uit de bodem. Boeren halen ook water uit de bodem voor hun gewassen. In een crisis situatie kan het dus voorkomen dat de overheid voorrang moet gaan verlenen aan de boeren om de oogsten niet in gevaar te laten komen. Ook om die reden zullen wij ons watergebruik moeten gaan aanpassen.

Drinkwater uit rivieren

Foto
​Bij droogte zullen onze buurlanden als eerste drinkwater onttrekken aan de rivieren die door ook door hun Land stromen. Voor ons betekend dat, dat wij minder water aanvoer via de Rijn en de Maas krijgen. Minder water via de rivieren betekend dat zeewater in de monding van de rivieren verder ons land binnenkomt met verzilting van de bodem tot gevolg, er is immers minder tegendruk vanuit de rivier monding. Wat ook een probleem is dat de aanliggende landen steeds meer afval in de rivieren lozen en het maken van drinkwater uit deze rivieren steeds lastiger gaat worden. De Rijn is ten slotte ook nog eens een gletsjer rivier en van de gletsjer in de Alpen is niet veel meer over. 

Drinkwater uit de bodem

Foto
​60% van ons drinkwater komt uit de bodem.In Nederland is jaarlijks meer schade door drinkwater winning. Landbouw bedrijven worden hier telkens zwaarder door getroffen en hebben zich nu verenigd en zijn op internet te vinden onder de naam Droogteschade.nl. Droogteschade.nl wil een gezamenlijk optreden richting de drinkwater bedrijven.
Op de kaart zijn de drinkwater bronnen te zien in Nederland. In het westen zijn die nauwelijks omdat daar veel gebruik gemaakt word van oppervlakte water wat in de duinen gereinigd word.

Water verwarmen kost energie

Foto
Hoe minder water we moeten verwarmen voor douche hoe beter het is. Naast dat energie simpelweg gewoon geld kost zijn de meest manieren van verwarmen mede verantwoordelijk voor de vervuiling van ons milieu. Verwarmen met gas veroorzaakt co2 uitstoot, maar ook verwarmen met elektra via ouderwetse centrales veroorzaakt co2 uitstoot….
Afbeelding van jwvein via Pixabay 

Water vervuiling neem extreem toe

Buiten het feit dat wij telkens minder water tot onze beschikking hebben komt ook nog eens het probleem van vervuiling van het grond en rivier water steeds vaker om de hoek kijken. Gebruik van giftige stoffen in de landbouw en bij de particulier in de tuin zorgt voor zware verontreiniging van de bodem. Drinkwater bedrijven moeten steeds meer investeren in reiniging technieken om aan de groeiende vraag te voldoen.
​

Water is big business

Bij wet is in Nederland geregeld dat de drinkwater bedrijven nooit in particuliere handen mogen komen. De drinkwater bedrijven hebben dan ook als aandeelhouders voornamelijk Nederlandse gemeenten. Deze gemeenten krijgen ieder jaar dividend uitgekeerd. Daarnaast heft de staat belasting op drinkwater en BTW. RTL4 heeft onlangs een uitzending gemaakt over "drinkwater de nieuwe melkkoe van de overheid". Willen de drinkwater bedrijven echt met een duurzame oplossing komen dan zullen zij veel meer moeten gaan inzetten op regenwater en hergebruik van water in huis. Dat betekend wel dat deze organisaties drastisch moeten veranderen qua visie en de aloude bedrijfsvoering die vooral gericht was op omzet maken laten gaan. Voorbeeld van een verouderde bedrijfsvoering blijkt wel uit het feit dat de drinkwater het vertikken om te kijken naar onze Upfallshower die bewezen heeft zeer veel water te besparen....maar misschien dus iets te veel.

Upfallshower een duurzame oplossing

Foto
De Upfallshower is een duurzame douche oplossing die douche water, energie en afvalwater wereldwijd kan terugbrengen, sterker zelfs bij gebruik van een Upfallshower in huis kan de besparing op het totale watergebruik in huis met 40-50% afnemen, wat dat wereldwijd kan betekenen hoeven wij u niet uit te leggen. De combinatie van duurzaamheid en luxe maken de Upfallshower tot een groot succes, want zeg zou zelf, wie wil er nier duurzaam bezig zijn en toch genieten van een luxe wellness douche?

Nee, de Upfallshower is niet de oplossing, maar kan wel wereldwijd bijdragen aan een enorme vermindering van water en energie gebruik.
I.v.m. de lockdown is onze showroom gesloten. U kunt ons wel via mail, telefoon of app bereiken

De Upfallshower is uitsluitend verkrijgbaar bij Upfallshower in Almere

Antennestraat 8
1322AB Almere
036 536 89 88
06 275 273 00
www.upfallshower.com
​info@upfallshower.nl


Niets uit deze website mag worden gebruikt zonder toestemming. Er kunnen aan deze website geen rechten worden verleend. 
Upfallshower de bedenker van het upcycle systeem. Bekend van radio en tv. De upfallshower is een Nederlandse uitvinding van René Betgem
KIWA gekeurd en op aanwijzingen van Kiwa Water Research (KWR) gebouwd
Proudly powered by Weebly
  • Home
  • Prijzen
  • Contact
  • Werking
  • Besparingen
  • Projecten
  • Gebruikers
  • Stortdouche
  • Montage
  • Waarom?
  • Vragen
    • Wat heb ik nodig voor een Upfallshower
  • Geplaatst
  • Mogelijkheden
  • Downloads
  • Ambassadeurs
  • Benieuwd meer weten